Csáky soma története

A Hungarian Wedding Gala a kezdetektől nagy hangsúlyt fektet a jótékonyságra, amikor az esküvő szakma összefog és közösen segít egy-egy rászorulónak. Az idei választottunk Csáky Soma, aki édesanyja révén egy kicsit a mi nagy esküvői családunk része, ezért Ő az idei jótékonysági akciónk kedvezményezettje.

Ismerjétek meg a  történetét!

A 15 éves Csáky Soma 2022. április 4-én a sárospataki pályaudvaron társaival töltötte az időt, barátja felmászott egy vagon tetejére, magasfeszültségű áramütést szenvedett. Soma, látva a balesetet, társa segítségére sietett és szintén áramütést, égési sérülést, súlyos koponya, illetve lábtörést szenvedett.

A Miskolci Kórházban, majd a Bethesda Kórház égéssebészeti intenzív osztályán küzdöttek az életéért. Hetven, intenzív osztályon töltött nap elteltével Soma állapota stabilizálódott, napokkal később osztályra került, majd a 105. napon megkapták a szülők a bizalmat a kórháztól, hogy Soma rehabilitációja az otthonában, családi körben folytatódhasson.

Soma testfelületének több mint 80%-a sérült (égett, implant bőr, adó felület), elveszítette bal fülét, hajának egy részét, jelenleg mozgásában erősen korlátozott a térd törés és nagyfokú izom illetve ideg égés miatt. Lábai izomzatának közel harminc százaléka roncsolódott, minimum másfél évig, teljes testet, arcot fedő kompressziós ruhát hord. Ezen a télen egy komoly térdműtét is vár rá, bal lába, jelenleg nem funkcionál, bottal képes rövid távokat megtenni.

Az idei tanévben egyéni tanrendben otthon készül, mint másodikos gimnazista (Sárospataki Református Gimnázium Kollégiumának tanulója), napjait a tanulás, gyógytorna, hegkezelés, teljes test kenés, kompressziós ruha le-felvétel tölti ki. Gyógyulásába vetett hite töretlen, jókedvű, energikus fiatalember. Tettét nem bánja, ha az ember barátja bajban van, menni kell segíteni, most sem kérdés számára.

Rehabilitációs költségeinek egy részét fedezi a társadalombiztosítás, ám a kiegészítő gyógytornák, krémek, masszázsok, kiemelt rehabilitációs intézmények szolgáltatásainak igénybevételét a családi költségvetésből szükséges fedezni.

 

Soma édesanyja Csáky-Nagy Krisztina, a KREATANYA Wedding-Event-Interior tulajdonosa, rendezvények, esküvők szervezésével, dekorálásával foglalkozik évek óta.

Soma édesapja Csáky László írt egy könyvet a történtekről, amely ingyenesen megrendelhető a https://somakonyv.hu/  oldalon.

Támogatási lehetőségek:

Soma 1 havi porcerősítő vagy vitamin vagy neuropátia kiegészítő: 5.000,-Ft

Soma napi krém: 10.000,-Ft

Soma napi gyógytorna: 20.000,-Ft

Soma intézményi rehab hozzájárulás: 10.000,-Ft

Soma speciális kompressziós ruha hozzájárulás: 15.000,-Ft

HÁROM MÓDON TUDSZ SEGÍTENI:

Minden megvásárolt támogatói jeggyel, ami a gála részvételed feltétele, 1.000 Ft-tal támogatod Soma gyógyulását! Gyere el a gálára, érezd jól magad és közben tegyél egy jó ügyért!

A gálán tombolát vásárolhatsz, mellyel rendkívül értékes nyereményekhez juthatsz. A nyeremények listáját hamarosan közzétesszük. A tombola teljes bevételét Soma rehabilitációjára fordítjuk.

Közvetlenül “vásárolhatsz meg” Soma számára kezeléseket, gyógyszereket, krémeket az alábbi bankszámlaszámra utalással! Kérjük, a közlemény rovatba írd be, hogy „HWGA Soma adomány gyógytorna vagy krém stb!”

Köszönjük.

Csáky László
Unicredit Bank
10918001-00000492-22370005
IBAN HU46 10918001-00000492-22370005
BIC BACXHUHB